Etusivu Blog BB 2011 BB: ruusuja, risuja & muuta
BB: ruusuja, risuja & muuta
Kirjoittanut Oskar Elmgren   
08.11.2011 21:23

BB:n tuotanto on tehnyt taas hyvää ja pahaa. Elinan BB Extra juontaminen suorana päiväkirjahuoneesta alkukommentilla "luulitko olevasi ennenaikaisella joululomalla?" oli aivan hillitömän hieno veto.

Samana päivänä sitten tuotanto taas syö omia plussiaan todella isolla mokalla. Taloon otetaan vierailevia esiintyjiä jotka ovat joillekin tuttuja. Vähän vastaavaa mokaa tekivät aiemminkin kaudella. Surkeeta.

Ja Elina ei oo vieläkään otettu mukaan talon asukkaaksi. Ainakaan siinä mielessä että muut suhtautusivat häneen jotenkin tavallisemmin.

Ruusut

Se Elinan BB extra juonto livenä päiväkirjahuoneesta oli todella hyvä veto. Elina veti sen kyllä hyvin ihan extemporeejutuksi ja heitti mukaan omia juttujakin. Jotenkin ehkä pystyi aavistamaan sellaista kun Susanna, joka oli aikaisemmin tuurannut Elinaa tämän ollessa kipeenä, ilmoitti facebookissa että on vapaalla seuraavat pari päivää. Mut aika yllätys silti!

Todella hyvä veto oli myös se että "seis" tehtävän aikana tuodaan asukkaiden läheisiä taloon. Nyt jo on tullut todella hyvin esille ketkä suhtautuvat "tosissaan" BBhen ja kellä on ehkä hiukan ylimielinen asenne. Mikael ja Sebastian selvästi kuuluvat tähän ylimieliseen kategoriaan, välittämättä "seis" tehtävästä ja halaamalla kavereitaan kiljuen jne. Janica ja Netta sensijaan vetivät todella hienosti ja pysyivät paikallaan vaikka kyyneleet valuivatkin. Olisi ihan pirun mielenkiintoista jos nämä jäisivät ainoaksi häätöäänestyksessä olijoiksi.

Risut

Joillekin tuttujen tuominen "ylimääräisinä" taloon taas on tuotannolta todella ala-arvoinen suoritus. Aikaisemmin kaudella oli jo Amandan yhteydessä kun yhdessä musavideossa oli hänelle todella läheinen. Nyt taas kaikki kolme tanssiesitystä vetävät olivat Janicalle tuttuja. Vaikka Suomi onkin pieni maa niin kyllä BBn tuotanto täytyi tätä parempaan työhön pystyä. Onhan meitä n. 5 miljoonaa tässä. Varamsti olisi voinut jättää sen yhden videon pois, tai ottaa taloon tanssijoita jostakin toisesta leiristä.

Surkea esitys BB!

Elinasta

Kotiutuminen taloon ei ole sujut täysin ongelmitta Elinalta. Vaikea sanoa kuinka paljon Elinan erikoisjärjestelyt vaikuttavat asiaan. Eli se että Elina käy vaihtamassa vaatteita, vessassa ja suihkussa omissa tiloissa. Muuten Elina on kyllä kohtuu hyvin olla mukana asukkaiden kanssa jutellen ja oleskellen.

Mutta nyt tanssiesitysten jälkeen kun Sebastian suuttui Elinalle (vähän mutkien kautta, ei Elinan eikä Sebastianiin syytä ehkä) ja Elina otti tämän varsin kovasti kukaan ei tullut häntä taaskaan halaamaan. Edes Sebastian joka oli vieressä. No ei tämä tosin ole talossa ennenkuulumatonta, ainakin Tian, Annikan ja Terhin kanssa huomasin saman kun menin itse niitä halaamaan ja lohduttelemaan. Toki kaikki ei kaikkea huomaa ja luultavasti johtui noissa tapauksissa lähinnä siitä ettei muut sattuneet huomaamaan että oli näillä paha olla silloin.

Elinan suhteen on kuitenkin hieman eri asia. Sebastian huomasi selkeästi että Elinalla oli paha olo, samoin Ben ja Mikael. Nämä muut asukkaat kuitenkin pelkäävät edelleen Elinaa, ainakin sillä tavalla etteivät uskalla lähentyä häntä. Sebastian kommentoikin tätä. Ja Elina selvästi pahoitti mieltään siitä ettei häntä oteta mukaan.
Sebastiania kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen kesken juttelua Elinan kanssa ja Ben käyttikin tätä sopivasti hyväkseen lähennelleksään Elinaa. Mikael tuli kuitenkin kesken juttua häiritsemään eikä suostunut menemään pois vaikka Elina ja Ben yrittivät vihjailla että tuli vähän häiritsemään. Elina sai sitten tyytyä pelkään pikahaliin kun Benillä ei ollut munaa halata kunnolla Mikaelin edessä.

Mutta lopputuloksena taas se että Elina on kovin yksin sielä talossa. Ramin kanssa voisi selvästi tapahtua jotain, mutta se juttu ei oikein tunnu etenevän.

Nyt Elinan tullessa päviäkirjahuoneesta edelleen itkuisena eivät oikein muut asukkaat uskalla häntä kunnolla halailla ja lohdutella. Ikävää. Elinalta taas tuntuu varmasti tunkeilevalta mennä halaamaan asukkaita.

Mutta mielenkiintoista kyllä katsoa miten tää etenee!

 
Comments (4)
109.11.2011 14:30
Ja Suvi meni sitten mokaamaan ton ja hankki itsensä häätöäänestykseen. Höh. Nyt on ihan tylsä tilanne kun on ihan selvä että Suvi lähtee. Mutta odotellaan nyt vielä ketä muut sinne tulee ja mitä äänestyksessä tapahtuu.
216.11.2011 21:00
BrutalGentleman
Tilannehan meni niin, että ensin Elinalla ja Sebastianilla tuli välikohtaus pihamaalla (Sebastian ahdistui ja suuttui lähentelevästä stripparista, Elina yritti laittaa lohduttavasti kätensä olkapäälle, Sebastian torjui lohdutuksen heittämällä käden vihaisesti pois) ja sen jälkeen seurasi asian jälkiselvittely makuuhuoneessa.

Makuuhuoneessa Sebastian ensin syytti Elinaa tekopyhyydestä: tuotanto aiheuttaa hänelle vaikean tilanteen ja sitten tuotannon jäsen tulee lohduttamaan. Tästä Elinalle tuli paha mieli, kun ei itse käsikirjoita mitään tällaisia tilanteita tai välttämättä ole niistä edes ennakolta tietoinen. Lohduttava ele oli ihan aito, ja koki kohtuuttomaksi, että Sebastian syyttää tilanteesta häntä, kun hänkin piti tilannetta liian pitkälle menneenä.

Sebastian ensin toisteli näkökantaansa tilanteen tekopyhyydestä, mutta lopulta myöntyi siihen, että on ehkä ajatellut Elinasta väärin, ja tämän reaktiosta voi päätellä että tilanne ei sitten varmaankaan mennyt niin kuin hän ajatteli. Pyysi anteeksi ja halasi Elinaa. Sitten keskusteltiin muusta BB:hen liittyvästä, mutta Sebastian kutsuttiin kesken keskustelun pk-huoneeseen. (Ilmeisesti kritisoi tuotantoa liikaa kun keskustelu piti keskeyttää.) Elina jäi yksin makkariin kohentelemaan itkusta tuhriutuneita meikkejään.

Hetken päästä makkariin ilmestyi Ben, joka välittömästi huomasi että Elina on itkenyt ja alkoi kysellä mistä on kyse ja lohduttaa Elinaa. Benin syleilyssä Elinaa alkoi itkettää jälleen.

Kohta Benin ja Elinan seuraan liittyi myös Mikael, joka yritti piristää Elinaa vitsailemalla. Sitten Elina kutsuttiinkin itse pk-huoneeseen. Yritti vielä viivytellä ja kohennella meikkejään makuuhuoneen peilien edessä, mutta Ben valisti että isonveljen käskyjä pitäisi totella välittömästi.

Elinan pk-huonekäynti on nähty koosteessa. Siellähän Elina itki jälleen ja sanoi että tämä on nyt tyhmää mutta hän on tällainen.

Kun Elina palasi pk-huoneesta muiden keskuuteen, nämä olivat keittiösaarekkeella laittamassa ruokaa. Muutkin asukkaat huomasivat, että Elina on itkenyt.

Mikael ja Ben, jotka tiesivät mistä on kyse, yrittivät vähätellä asiaa (ilmeisesti sillä ajatuksella, että olettivat Elinan kokevan huomion kiinnittämisen itkemiseensä kiusalliseksi) ja sanoa, että Elinan tulisi antaa olla. Huolestuneen näköinen Annika ei kuitenkaan antanut itkuisen näköisen Elinan olla vaan vaan meni tätä halaamaan, ja tällähän kyynelkanavat aukesivat jälleen. Kyynelehtivää Elinaa halasi keittiösaarekkeella Annikan lisäksi myös Rami, ehkä muutama muukin asukas. Tämän jälkeen Elina sanoi häpeillen ja jo puoliksi niiskutuksen lomasta naureskellen, että tämä on nyt tyhmää kun pillittää jo yhden päivän jälkeen. Mutta muut asukkaat tsemppasivat, että se on ihan luonnollista: talossa käy ennen pitkää niin kaikille, ja nyt ehkä Elina ymmärtää paremmin heidän reaktioitaan eri asioihin.

Eli kyllä Elinaa nyt mielestäni asukkaat halasivat aika moneen otteeseen tuon illan aikana. Valitettavasti koosteessa ei koskaan näytetty tuota keittiösaarekekohtausta, mikä on harmi, koska se mielestäni oli liikuttavin ja merkityksellisin kaikista. Siinä kohdassa kaikki näkivät Elinan tunteita omaavana ja niitä näyttävänä ihmisenä (eivätkä enää pelkkänä juontajana tai tuotannon kätyrinä) ja havaitsivat, että talo vaikuttaa tähän ihan yhtä lailla kuin heihin muihinkin. Voisi jopa sanoa, että juuri siinä kohdassa Elina virallisesti "hyväksyttiin asukkaaksi".

Koosteissa on kyllä muutenkin tänä vuonna jätetty näyttämättä monta merkittävää kohtausta ja harmittavasti pätkittykin joitain kesken kaiken... ilmeisen tarkoitushakuisesti. Luulen, että koosteiden katsojat ovat tänäkin vuonna olleet enemmän kuin pihalla siitä mitä talossa oikeasti tapahtuu ja vain 24/7:n seuraajat ovat edes jotenkin kärryillä.

Mutta tässähän ei ole mitään uutta - se oikea BB:hän tapahtuu kuitenkin juuri siellä 24/7:n puolella (ja puolet siitäkin katsojalta salassa pk-huoneessa tai kameroiden kuvakulmissa näkymättömissä ilmeissä ja eleissä), eikä siitä oikein saa mitään käsitystä vain kehnosti valikoituja päivittäisiä näytepätkiä seuraamalla. Koostekatsojat ovat aina olleet enemmän tai vähemmän pihalla talotapahtumista ja niiden alkusyistä ja henkilösuhteista tai niiden kehityksestä. Eikä koosteisiin myöskään juuri koskaan laiteta mitään mielenkiintoisia keskusteluja jotka kunnolla valottaisivat asukkaiden taustoja ja mielenliikkeitä, vaikka niitä talossa käydäänkin ja 24/7-katsoja ne pääsee näkemään. On oikeastaan vähän surkuhupaisaa, että koostekatsojilla edes on äänestysoikeus...
316.11.2011 21:32
Katsoin kyseisen episodin 24/7 välityksellä itse, ja täytyy sanoa että kamerat oli varsin keskittyneitä Elinan ja erityisesti Elinan ilmeisiin. Kerrankin ei jäänyt kauhean epäselväksi miltä mikäkin vaikutti asukkaaseen, tässä tapauksessa Elinaan.

Noi halaamiset kyllä tapahtui kuten BrutalGentleman sanoo.

Mun on kuitenkin huomautettava että on halauksia ja on halauksia.
On ihan eri asia halailla jotakin "tavallisesti" ja sitten todella halailla. Eli pitää pitkään syleilyssä ja potentiaalisesti juttelee samaan aikaan mukavia että toinen voi käsitellä tunteitaan hyvin mielin.
417.11.2011 20:29
Burph
Mikäli katsoit tuon episodin 24/7 välityksellä, niin täytyy sanoa, että tulkintasi tapahtuneista oli sangen merkillinen. Brutal Gentlemanin raportti tapahtuneesta on tarkka ja täsmälleen se, mitä itsekin näin.

Add your comment

Your name:
Your website:
Otsikko:
Comment:
  The word for verification. Lowercase letters only with no spaces.
Word verification:
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
June 2019
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Main page Contacts Search Contacts Search