Ihmismielen ihanuus
Kirjoittanut Oskar Elmgren   
21.04.2012 23:45

Ihmissuhteet tuntuvat olevan mulla varsin hankalia. Eikä tämä ilmeisesti ole mikään poikkeus, ihmisillä on vain välillä hankalaa sanoa ja kertoa tai edes myöntää itselleen mitä milloinkin tulee ja haluaa.

Mutta tämä "ongelma" tuo mukanaan ehkä yksi hienoimmista asioista mitä voi olla. Se kun voi olla edesauttamassa ihmisiä näkemään itsestään se mitä ne haluaa. On aivan todella upea asia kun huomaa että joku on päässyt eteenpäin itsensä tuntemisessa sen avulla mitä on ollut tekemässä.

Tällaista tulee toki esille monissakin asioissa, mutta erityisesti seksin suhteen. Ihmiset osaavat aivan liian huonosti myöntää tai huomata mitä itse haluaa, puhumattakaan että osaisi vielä toimia sen mukaan mitä haluaa. Onneksi ihmisillä on todella suuri kyky oppia uusia asioita, myös itsestään, ja toimia uudella tavalla. Usein muutoksen aikaansaaminen ei edes vaadi kovin suurta tapahtumaa. Pieni, sopivan määrätietoinen tönäisy sopivaan kohtaan ja aikaan, tai vaikka oikea kysymys ja avoin ilmapiiri jossa voi keskustella asioista oikeasti on aivan riittävä teko.

Esimerkiksi:

Tunteet jotka tulevat mullistavan keksinnön tekemisestä, todellisuuden uudenlaisesta hahmottamisesta tai tiukan kilpailun voittamisesta saavat kyllä todellista kilpailua siitä loistavuudesta joka tuntee kun on ollut vaikuttamassa jonkun toisen itsensä ymmärtämisessä.

Hallintaa

Ei ole sallittua haluta kavereita. Ihmismielen tietoinen osa on vahva ja pystyy sanelemaan itselleen mistä tykkää ja mitä haluaa.
Tunteet, halut ja tiedostamattomat ajatukset jäävät jyrätyksi. Mutta ne ovat kuitenkin ne todelliset vahvat osat ihmismielessä. Ne jäävät tarvittaessa taustalle odottamaan sopivaa hetkeä järkytäkseen tietoisen puolen mielestä ja ottamaan ylivallan.
Kaveri on vain kaveri. Ei muuta. Kaverin kanssa voi olla kivaa, kaverin kanssa voi heittää läppää. Mutta kaverin kanssa ei kuulu tuntua liian hyvältä.
Mutta se hivelevä kosketus, se kevyt huulten kohtaaminen...! Ei, ei pidä paikkaansa. Ei voi tuntea niin. Se on väärin.
Tunteet ovat kuitenkin vääjäämättä valtaamassa mielen. Tämä on kuitenkin vain läppää, ei mitään vakavaa tai vaarallista, tietoisuus on humaltunut tunteista ja niiden aiheuttamasti ihanasta olosta.
Kunnes... pikkuhiljaa... kohta... tuntuu jo liian hyvältä. Apua! Miten voin selittää orgasmia läppänä? Liian... Tietoisuus havahtuu ja pyrkii äkkiä hallitsemaan tilannetta. Se oli vain tilapainen rattiin nukahtaminen, salakavaliin ja pahoihin tunteisiin vietteleväksi tulemista. Se voi käydä kenelle vain.
Nyt on edessä jo vääjäämättä todella vaarallinen tilanne. Tietoisuus ei voi olla väärässä! Nyt pitää lopettaa, ei enempää! ei... mutta...

Toiseen vaikuttamisen ihanuus ja vastuu

Tällainen toisen mielen sisäinen taistelu on aivan mahtava seurata. Ja aivan mielettömän kiva olla edesauttamassa. On tietysti vastuuta siinä missä vaiheessa ottaa toisen "ei" kommentit tosissaan. Mutta loppujenlopuksi ei niinkään hankalaa, ihmiset osaa suojata itseään, myös psyykkiseltä puolelta. Silloin kun toinen siirtyy kauemmaksi, siirtää käsiään tielle, estää sitä toista toimimasta, kääntää päätä pois, kommentoi merkitsevällä sävvyllä tai muulla tavalla toimii on mentävä sen mukaan. Liian suuria tai nopeita muutoksia mielessä voivat olla huono idea. Kyllä se mieli hyvin äkkiä sopeutuu kuitenkin, vaikka tarvitseekin joskus jarruja ettei järkyty liikaa.

Huom!

Kirjailijalleni. Vaikket liity asiasisältöön, niin teksti on (osittain) kirjoitettu sulle!

 

Add your comment

Your name:
Your website:
Otsikko:
Comment:
  The word for verification. Lowercase letters only with no spaces.
Word verification:
August 2019
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Main page Contacts Search Contacts Search