Etusivu Blog Kuulumisia ja suunnitelmia Kuuluu oikein hyvää kiitos!
Kuuluu oikein hyvää kiitos!
Kirjoittanut Oskar Elmgren   
21.05.2012 23:46

Elämä hymyilee kovasti. Toki kaikki ei ole täydellistä, eikä tarvitsekkaan olla. Mutta varsin paljon kaikkea kivaa tapahtuu, ja huomaan odottavani jatkuvasti kaikkea uutta hienoa. Ihanaa!

Työt

Perhefirmassamme alkaa näyttämään hyvältä, oikeastaan ollaan jo hukkumassa mielenkiintoisiin kyselyihin, tilauksiin ja kehitysprojekteihin! Paljon on vielä kehitettävää ja parannettavaa yrityksessä, mutta pikkuhiljaa oppii nekin asiat, ainakin toivottavasti. Meidän pieni jengi toimii kohtuullisen hyvin yhdessä ja kohta on toivottavasti rekrytointiakin edessä.

Protuleiri!

Protuleiriin, mitä olen todella upean tiimin kanssa vetämässä, on enää pari kuukautta! Ollaan jo tutustuttu kohtalaisen hyvin leiritiimin kanssa ja mahtavia kyllä ovat. Erityisesti arvostan suuresti sitä että muilla on munaa sanoa asioita jotka vaivaavat, vaikka se tuntuisikin ryhmän vastaiselta. Todella hieno ja vahvuutta vaativa piirre jota yleensä arvostetaan varmasti ihan liian vähän.
Mutta lisää protuleirijuttuja ihan omassa blogikirjoituksessa. Siitä on niin paljon kaikkea kivaa kerrottavaa ettei se tänne sekaan mahdu. Mutta yksi oleellinen asia josta olen tällä hetkellä innostunut!

Ihmissuhteita

Huomasin taas innostuvani ihmisistä! Erityisesti söpöistä tytöistä, mutta tämä tuskin tuli kenellekkään kovin suurena yllätyksenä. Hieno uutuus tässä on se että alkaa tuntumaan ihan kun voisi kiinnostuakin ihmisistä taas. Erityisesti yksi tietty Janica ja yksi toinen Katri ilmeisesti herätti tätä, kun huomasin että voi hitto, nämä molemmathan voisi olla kiinnostavia ihan muutenkin kuin tuttuina! No enhän ole tietenkään saanut asioille tehtyä yhtään mitään, vetoan mun 12 tuntisiin työpäiviin.

Mutta toki on hankalaakin kun en oikein osaa itsestäni sanoa olenko nyt kiinnostunut vai en. Semmosen epämääräisen ehkäpä voisi olla, ehkäpä ei, tilanteen pohjalta on hankala ihmetellä kun jo tuntee ihmisiä eri pohjalta. No ehkä jotain joskus tapahtuu, ehkä ei.

Kivaa on kuitenkin tässä se että ihmisvitututsyklini on nyt siinä kohdassa missä ajattelen että onhan niitä kiinnostaviakin, ja aika paljonkin niitä! On paljon mukavampaa näin. Hyvin hyvin paljon mukavampaa!

Ja se kirja!!!

Pahoitteluja mauttomuudestani, mutta <3 !
Henkilökirjan suhteen näyttää myös erittäin kivalta ja hyvältä! Meillä on kirjailijani kanssa hyvä lähtöidea siitä mitä ollaan tekemässä ja miten, ja vähän hajutelmaa siitä miten voisi toimiakin.

Olen ihan semisti räjähtämässä innosta tästä! Tästä tulee hieno, ja mitä tärkeintä niin kiva!
Mut tästäkään nyt en vielä paljasta enempää kuin se että tulee ilmestymään myös nettiin, mutta aika uudenlaisella tavalla.

Politiikka

Ja sitten se politiikka. Kunnalllisvaalit häämöttävät jo syksyllä. Semisti lupasin itselleni että teen päätöksen asiasta helmikuun mennessä. No, kuten fiksuimmat varmasti äskeisestä lauseesta huomasivat niin tämä päätös on hyvin paljon jäljessä aikataulusta.

Ongelma tässä asiassa on se että en koe järkeväksi käyttää aikaani sellaiseen mihin siitä ei ole kovin paljon hyötyä. Kunnallispolitiikassa toki tehdä paljon päätöksiä jotka vaikuttavat konkreettisesti ihmisten elämään. Mutta se ei kuitenkin ole se paikka missä voi vaikuttaa parhaalla mahdollisella tavalla suurempiin ongelmiin, eli kansalaisoikeuksiin, hallinnon avoimuuteen ja "minä-minä" päätösperiaatteisiin.

Kansalaisoikeudet

Ihmisillä on kaikkein parasta olla silloin kun meillä on oikeus olla onnellisia, kukin omalla valitsemallamme tavalla, ilman että joutuu pelkäämään hallinnon mielivatlaista määräämistä joka ikisestä pikkuasiasta.

Päätöksenteon avoimuus

Maa toimii kaikkein parhaiten silloin kun uskalletaan kertoa avoimesti keskusteluista asioiden puolesta ja vastaan, ja siitä ketkä on ollut esittämässä minkäkinlaisia näkemyksiä ja perusteluita asiantuntijoina. Ainoastaan avoimuudella voi kansalaiset luottaa siihen että hallinto toimii oikein.

Päätöksien perusteet

Päätökset pitäisi perustua siihen mikä on järkevintä tehdä, ei siihen että minäkin ja minunkin puolue täytyy saada vähän mitä me halutaan. Konsesuspolitiikan kirous on saatava nostettua pois päältämme. Jokaisella päättäjällä ja puolueella on oltava riittävästi munaa siihen että tutustuu myös perusteellisesti ja avoimin mielin myös vastustajan ja kokonaan ulkopuolelta tuleviin näkemyksiin ja perusteluihin, ja on oltava valmis hylkäämään oma kanta jos se osoittautuu huonommin perustelluksi.

"Oman asian" ajaminen ei saa olla normisto jonka mukaan oletetaan että kaikki toimivat. On siirryttävä ajamaan *kaikkien* asiaa, oli se sitten miten ristiriidassa kenenkin tahon ennakkoasenteiden kanssa tahansa. Lukkiutumalla oman kannan taakse osoittaa korkeintaan olevan täysin kykenemätön johtamaan yhteiskuntaa kuin mitään muuta. Kansa tarvitsee järkeviä päätöksiä, ei minä-minä egoilijoita ajamaan omaan ministeriöön mahdollsimman paljon rahaa, omalle ennakkoasenteelle mahdollisimman paljon lakeja, eikä varsinkaan oman vallan maksimoimista.

Mutta!

Huomaan oikeastaan että näitä poliittisiakin ajatuksia pyöritellessä tulee jotenkin positiivinen olo. Ei nämä ole mitään vaikeita asioita jotka olisivat mahdottomia ratkaista. Oikeastaan nämä ovat suurimmaksi osaa todella yksinkertaisia ja helppoja asioita. Toivoa siis on että nämä asiat saattavat parantuakin, erityisesti kun kansa on alkanut kyllästyä tyhmyyksiin ja etsivät vain oikeaa tahoa muuttamaan näitä ongelmia!

Tulevaisuudelle on mukava hymyillä!

 

Add your comment

Your name:
Your website:
Otsikko:
Comment:
  The word for verification. Lowercase letters only with no spaces.
Word verification:
August 2019
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Main page Contacts Search Contacts Search