Etusivu Blog Kuulumisia ja suunnitelmia Itsekeskeisiä naapureita
Itsekeskeisiä naapureita
Kirjoittanut Oskar Elmgren   
07.02.2013 21:32

Aina välillä mietityttää mitä joidenkin ihmisten päässä liikkuu. Tänään oli sellainen päivä.

Tämä tapahtui työpaikalla tänään (7.2.2013) aamupäivällä. Naapurifirmasta tuli omistaja huutamaan ja urputtamaan minulle siitä että hänen omat asiakkaansa eivät pysäköi sovittuihin paikkoihin.

Jännä homma ajattelin, erityisesti ihmettelin miten ihmeessä tämä kuuluisi olla mun ongelma. Tarinalla on tietysti vähän pidempi tausta. Kerronpa siitä tiivistetyn version.

Tarinan tausta, kivaa juttelua ja sopimista

Alkusyksystä 2012 muutti tämä firma meille naapuriin. Samainen söpö ja mukava tyttö tuli silloin esittäytymään, ja mietittiin miten saataisiin pysäköintiasiat toimimaan. Meidän perhefirmalla on siis puolet rakennuksesta vuokrattuna, meidän puolella on piha-alue missä mahtuu kuorma-autojen kanssa liikkumaan (no just ja just), ja kaksi paria tupla-ovet mistä saadaan tavaraa sisään ja ulos, kuten tarvitaankin. Sovittiin että tämä uusi naapurifirma voisi käyttää talon kolme muuta seinustaa parkkipaikkoina, ja että jaettaisiin aurauskustannukset talvisin.
Kakki meni sovitulla tavalla, kunnes tämä naapurifirma avasi toimintaansa. Välittömästi sen jälkeen heidän asiakkaat pysäköivät varsin usein meidän molempien pariovien eteen, mm. tukkien usein myös meidän hätäuloskäyntiä.

Ongelmat alkavat

Ajattelin kuitenkin että kyllä tämä naapurityttö varmasti pitää sovituista asioista kiinni, ja pikkuhiljaa saisi asiakkaansa pysäköimään niin ettei haittaa meidän toimintaa. No eihän se ihan näin ruusuisesti kuitenkaan mennyt, mutta ei viitsisi kuitenkaan käyttää kallisarvoista työaikaa siihen että alkaisi huomauttamaan tästä. Ja olihan jo sovittu asiasta kuitenkin.

Lumentulo sitten pahensi vielä asiaa. Aurauksesta sovittua ei pitänyt. Naapuri ei hoitanut aurausta lainkaan talon kahdelle sivulle kuten sovittiin, ja tietenkin nämä asiakkaat sitten tukkivat aurattua puoltamme han täysin. Tämä oli jo täysin mahdotonta kun omat asiakkaamme eivät mahdu pysähköimään mihinkään. Ihmeellinen ongelma sinäänsä, koska nimenomaan maksetaan isosta tilasta ja pihan aurauksesta juuri sen takia ettei tällaista ongelmaa tulisi, ja ettei siihen tarvitsisi kuluttaa aikaa ratkomiseen.

Ongelmat paisuvat liian isoiksi

Kuten ehkä saattaa arvata tässä vaiheessa niin se että menin huomauttamaan asiasta naapurille pahensi vain ongelmat entisestään. Ensin katsottiin nyrpeänä ja toivottiin poistumista paikalta. Kun ei vielä pariin viikkoon ollut tapahtunut mitään havaittavaa parannusta ja kävin uudestaan huomauttamassa asiasta oltiin vastaanottavaisempia, mutta taaskin samat ongelmat jatkuivat. Tässä valissä taisi myös tulla jo haukkumis-sähköpostia, ja ilmeisesti oli kiinteistövälittäjällekin jotain valehdeltu, sillä hän taas kyseli ja oletti hyvin outoja asioita siitä missä kenenkin firman "parkkialue" on. Kiinteistövälittäjän kanssa nyt vaikutti kuitenkin siltä että saatiin ainakin meidän puoli sovittua kuten kuuluisikin.

Tiistaina sitten oli taas kerran autoja pysäköitynä seinämme veireen, ja myös meidän sähkötolpan eteen kun tulin koulutuskurssista takaisin työpaikalle, kuski sattui kuitenkin olemaan autossa niin huomautin ettei ole nyt ihan oikeassa paikassa niiden auto. Lähtivät siirtämään sitä, ja menin sisään tekemään töitä.

No eiköhän sitten tämä samainen auto oltu sitten laitettu ihan täsmälleen meidän toisten pariovien eteen, mistä piti saada tavaraa juuri sisään. Kävin pikaisesti tuoselle puolelle ilmoittamaan että auto pitää saada sieltä pois. Sielä oli kuitenkin jumppatunti kesken, eikä tällä kertaa ollut ketään kassallakaan. Jäin odottamaan että joku tulisi jumppatuntia häiritsemättä kysymään mitä hätänä, ja muutaman minuutin odottelun jälkeen kysyi yksi miten voi auttaa. Kerroin pysäköintiongelmasta ja että se auto on saatava siirrettyä nyt heti pois tieltä. Menin takaisin laittamaan muuten asiat valmiiksi että saataisiin tavaraa heti siirrettyä kun auto olisi pois tieltä.

No eihän sieltä tietenkään tullut kukaan siirtämään autoa. Meillä ei ollut oikein muuta mahdollisuutta kun auton rikkoutumisen (ja siitä vastuuseen joutumista) uhallakin työntää sitä juuri sen verran pois tieltä että mahduttiin vierestä. Kylkipaneelit olivat aika joustavia, kyseessä siis mopoauto, mutta saatiin se työnnettyä ilman että siihen tuli mitään kolhuja.

Huutamista ja urputtamista

Tänään aamulla oli ilmeisesti naapurifirman tyttö heittänyt meille jonkinlaisia "huomautus, pysäköinti kielletty" -kylttejä meille, ja noin tunti sen jälkeen tuli nyt sitten takaisin ovelle huutamaan ja urputtamaan minulle.

Minä olin kuulemma ollut täysi mulkku kokoajan, kyttään kuulemma jatkuvasti pysäköintiä ihan sitä varten että voisin urputtaa, mutta mun vastuulla pitäisi kuitenkin olla kytätä sitä jatkuvasti ja huomauttaa itse ihmisille pysäköinnistä, haittaan heidän liiketoimintaa, en saa enää tulla ollenkaan heidän puolelle taloa, kaikki on ihan mun vika koska (tunti sitten heitetyt) "huomautus" -kyltitkään eivät olleet seinällä jne.

Lisää solvauksia

Mutta onneksi hän tasapainoitteli haukkumalla myös mun (henkilökohtaiset) nettisivut, ja neuvoi myös että voisin vaikka kirjoittaa tästä sinne (no tässä sitten on). Ah ja ajatteli myös että olisi kovin rakentavaa kommentoida että häntä hävettäisi suuresti jos olisi mies ja hänellä olisi yhtä pieni muna kuin minulla. Tässä vaiheessa tuli jo pieni hymy mun huulille, en nyt ihan ymmärtänyt miten mun city-lehdessä olleet alastonkuvat (jotka löytyvät täältä) liittyvät hänen pysäköintiongelmaan, ja miksi se oikeuttaa sitä että saa rikkoa sovittuja asioita, tai tulla huutamaan ja urputtamaan minulle. Mietin pitäisikö kommentoida mitä muita kuvia ja videoita minusta löytyy netistä (tässä joitakin linkkejä), kun hän kerran on siitä kovasti kiinnostunut, mutta se ei olisi oikein vienyt keskustelua eteenpäin.

Hän jatkoi vielä huutamista ja haukkumista, eikä näyttänyt pääsevän eteenpäin tai haluvan jutella mitään. Laiton oven kiinni ja jatkoin töitä.

Mitä tästä opimme?

  1. Jos vuokraat tai ostat osan jostakin tilasta, vaadi aina että muuta osaa ei saa vuokrata eikä myydä ilman lupaasi
  2. Älä ikinä anna sellaista lupaa
  3. Varaudu siihen että sinua tullaan kusettamaan, ja sovittuja asioita tullaan rikkomaan. Vaikka olisi kuinka mukava ja kivanoloinen ihminen jonka kanssa sovit asioita.
  4. Varaudu siihen että sinulta tullaan vaatimaan muiden ihmisten tai yritysten töiden tekeminen ja/tai niiden ongelmien ratkaisemista.
  5. Jos et ole tarpeeksi mulkku, sinulle tullaan olemaan mulkku
  6. Sinun huolillasi, oikeuksillasi, joustamisellasi ja yhteistyökyvylläsi ei ole yhtään mitään väliä. Kaikki on aina kuitenkin vain ja ainoastaan sinun syytäsi.

Mikä neuvoksi?

Jaa, tähän en osaa sanoa mitään. Maailman on vain täynnä itsekeskeisiä ihmisiä, jotka eivät kykene ajattelemaan muuta kun omaa napaansa.
"Hanki kypärä" on ehkä tähänkin sopiva. Tai sanotaanko vähiten huonosti sopiva.

 
Comments (9)
108.02.2013 10:46
Laura, naapurin tyttö
Olen alusta saakka ollut kanssasi yhteistyöhaluinen, pyytänyt lukuisasti anteeksi asiakkaiden pysäköintiä. tehnyt asiakkaille tiettäväksi että missä saa ja missä ei saa pysäköidä (katso vaikka täältä http://www.wauhti.com/uutiset.html?28) ja olen myös tehnyt kartan oikeaoppisesta pysäköinnistä, joka on nähtävillä netissä esimerkiksi yritykseni Facebook-sivuilla ja näitä "karttoja" olen jakanut myös vastaanotossa jokaiselle asiakkaalle ja kartta on myös ilmoitustaulullamme nähtävissä. Toin sinulle myös anteeksipyyntönä kahvikupit jotka oli täytetty karkeilla( ensin ajattelin tuovani suklaata ja kukkia mutta nähtyni mukit ajattelin,että pitäisit niistä enemmän). Teetätin teidän puolellenne myös 4 kappaletta "pysäköinti kielletty"- kylttejä jotka voitte laittaa haluamillenne paikoille, jotta asiakkaani eivät enää jatkossa tukkisi kulkuväyliänne, eikä vaaratilanteita aiheutuisi teille tai liiketoiminnallenne. Olen keskustellut asiasta kiinteistövälittäjän kanssa ja sopinut pihan aurauksesta jatkossa niin, että maksan omakustanteisesti aurauksen "minun" puolellani pihaa jotta asiakkailleni on riittävästi tilaa parkkeerata niin, että teidän puolenne ei häiriintyisi. En koe mitään näistä itsekeskeiseksi vaan pikemminkin yhteistyöhaluiseksi ja naapurisopua rakentavaksi.

Sinä sen sijaan olet toiminut minun mielestäni näin:
-käynyt minun liikuntastudiossani valittamassa asiakkailleni (et minulle)
- lähettänyt minulle kiukkuisia sähköposteja
-laittanut asiakkaani auton tuulilasin jääkokkareen tahallasi
-aiheuttanut minulle pahaa mieltä ja liiketoiminnalleni hallaa
- kieltäytynyt kaikenlaisesta yhteistyöstä ja ylenkatsonut kaikkia yrityksiäni tehdä yhteistyötä

Se että kommentoin sukupuolielimesi kokoa oli kauan kestäneen pahan olon ja mielen purkautumista siitä, että olen yrittänyt kaikkeni jotta tulisimme toimeen ja naapurisopu olisi mahdollista. Ja koska googlen kuvahaun tuloksena sinusta on nähtävissä alastonkuva ,jonka olet itse antanut julkaista kaiken kansan nähtäväksi ,niin tein vain visuaalisen näköhavainnon ja jouduin toteamaan, että sinulla on fyysisesti melko pieni muna. Ja kaiken kokemani jälkeen myös totean, että se pätee myös henkiseen munaasi. Se on valitettavasti pieni, lähes olematon. Tätä olisin voinut eilen korostaa ehkä enemmän(enkä niinkään keskittyä kommentoimaan munaasi noin muuten, aidot pahoittelut siitä!) koska mikään asia mitä sanoin, ei tainnut mennä sinun ajatuksenjuoksussasi läpi. Sääli.
208.02.2013 12:56
women
Oskar hyvä, ottamatta nyt kantaa parkkipaikkoihin (jotka ovat todella pienet ja puutteelliset jokapuolella eteläsuomea lumentulosta tai siitä huolimatta johtuen), miksi ihmeessä mainostat täällä alastonkuviasi ja videoita. En todellakaan aio niitä katsoa vaikka sitä ilmeisesti haluat tuoda julki.... mutta uskonpa,. että Laura on oikeassa.. ajatuksenjuoksusihan näkyy jo viestissäsi, ilman kuvaakin
308.02.2013 21:36
Siis mitäh?
En ihan saanut kiinni siitä, mitä tällä kirjoituksellasi haet, mutta ei sinusta tämän perusteella kovin tasapainoista kuvaa saa. Sekoitat kummallisella tavalla eri viestejä keskenään. Ilmeisesti mainostat samalla perheyritystänne, jonka toimiala on siis sinun alastonkuvasi ja hmmmm... videosi? Erikoinen perheyritys?
409.02.2013 12:11
Ville
Laittakaa nyt ihmeessä kyltit sinne parkkipaikoille. Lastausovien eteen ehdoton "pysäköinti kielletty", ja kullekin seinustalle "pysäköinti vain XXX:n asiakkaille". Ja hätäpoistumisteiden eteen kaide tai betoniporsas, siten ettei ovea voi tukkia autolla.

Myös, hommatkaa pihan kunnossapito yhteisesti. Tulee kummallekin halvemmaksi kuin aurata piha osissa. Nythän tilanne on se, että kummankaan ei kannata aurata omaa puoltaan ensimmäisenä, koska kilpailijan asiakkaat tunkisivat siihen?

Yrittäjien kannattaisi vetää yhtä köyttä, eikä harrastaa passiivis-aggressiivista vihanpitoa. Ettehän te edes kilpaile samoilla aloilla?
509.02.2013 21:45
Hoida homma, älä ruikuta
Ihmettelin ihan samaa kuin edellinen kommentoija. Jos asia on noin suuri ongelma, niin miksi helv...ssä et ole laittanut niitä kylttejä, joissa lukisi että paikat on varattu vain xxx firman asiakkaille?! Miten kuvittelet että esim. uudet asiakkaat voivat tietää mihin ei saa pysäköidä, jos et vaivaudu niitä paikkoja merkitsemään? Ja usko tai älä, uuden vuoden jälkeen uusia asiakkaita riittää. Mitäs jos vaikka tuon ruikuttamisen sijaan keskittyisit laittamaan ne kylttisi. Ja jos nyt aloitat uuden itkun siitä, että miksi Sinun pitää ne laitaa ja tämä on ihan epäreilua, niin näin se vaan menee muuallakin, eli firmat merkkaavat ITSE ne paikat jotka on varattu heidän asiakkailleen/henkilökunnalle. Jos et usko, niin käy vaikka Matinkylän Iso Omenan parkkihallissa, tai missä tahansa muualla jossa on asiakaspysäköintiä ja eri yrityksiä. Tai sitten siirrä firmasi kiinteistöön, joka sinulla on varaa maksaa kokonaan! Ymmärrätköhän edes hävetä, kun purkauksellasi vain todistit oman saamattomuutesi ja/tai tietämättömyytesi.
Hyvä neuvo Ville. Tosin tässä on se yleismallinen ongelma: laittommilla kielto-merkeillä ei ole noin yleisesti minkäänlaista tehoa. Varsinkaan jos ihmiset näkee että kieltomerkkin kohdalla seisoo jo autoja.
Ja tottakai se menee niin. Laillistenkin kieltomerkkien kanssa. Jos ajattelisin että merkit olisi ratkaisu tähän hommaan olisi sellaisia tietenkin ollut pakko piirtää ja hankkia. Vaikka se ei meidän homma pitäisi olla. Kiinteistövälittäjän ehkä noin periaatteessa? En osaa oikein sanoa.
Perjantaina kävi aura-auto ajamassa jo alue tarkemmin, ja lumikolaa ajamassa talon "taka"seinustaa. Hienoa että etenee. Toivottavasti tämä auttaa suurempien ongelmien kanssa.

Mutta karu fakta on vain se että jos ei ole parempaa paikkaa mihin pysäköidä niin se pysäköinti tapahtuu sinne mihin mahtuu. Ihan yksi ja sama mitä kylttejä on missäkin.

Tietysti jos sitä tilaa nyt järjestyy niin ehkä ongelma ainakin voisi vähän helpottaa.
710.02.2013 03:56
Hei Laura, mukavaa että kommunikointi vihdoin toimii.
Ongelmamme tietysti johtuu siitä että pysäköintijutut ei ole onnistunut kuten alunperin sovittiin. Siihen tietysti on monta syytä, ja moni ongelmia ollut, kuten oletkin kertonut.

Mutta edelleen, se että on ollut ongelmia saada aurausta tekevä tyyppi auraamaan alueita mitä tarvisi saada aurattua, tai että kaikki asiakkaasi eivät muista, tai ehkä aina välitä, tai ehkä koe niin tärkeänä, mihin on hyvä pysäköidä ei pitäisi tehdä asiasta mitenkään minun ongelmani.

Olemme hoitaneet itse meidän osaa siitä sovitusta. Sinä et. Eikä tietenkään sen takia että et ole yrittänyt, vaan sen takia että se on vain ihan oikeasti hankala ongelma, jota ei välttämättä edes pysty mitenkään ratkaisemaan.
En ole väittänyt missään vaiheessa (toivottavasti en ole myöskään antanut sellaista ymmärtää) ettetkö olisi yrittänyt hoitaa asiaa. Tottakai olet yrittänyt. Mutta ei sekään voi olla oikein että syytät minua siitä että tuon tietoosi ongelmat. Miten voisit muuten edes tietää että on jokin ongelma? Ei kukaan kuluta aikaa tahallaan joidenkin turhien ongelmien etsimiseen. Vain ne ongelmat jotka ovat ihan oikeasti ongelmia kannattaa korjata.

Mutta perjantaina oli kivaa huomata että aurattua tilaa tuli paljon enemmän. Ilmeisesti kiinteistövälittäjä on nyt saanut aurausjutut järjestettyä, tai sitten sinä. Ei ole mun asia, niin ei niin väliä kuka tekee mitäkin. Mutta toivotaan että asiat nyt paranisi!

P.S.
Kun nyt kerran munaani edelleen kovasti tuntuu kiinnostavan niin tässä yksi kommentti facebookessa käydystä keskustelusta tästä blogi-aiheesta:
"Ja toi minimunajuttu, ei saatana.. Onkohan se tutustunut sun muuhun audiovisuaaliseen materiaaliin ollenkaan :D"

Kommenteista huolimatta, niin suosittelen tulevaisuutta ajatellen tutustumaan miesten fysiologiaan. Löytyy varmasti jostain jokin kirja tai nettisivu tai jotain. Voi selvitä jänniä juttuja.
Minä en ole Facebook- käyttäjä, koska en halua kyseisen yhtiön määräävän netin sisällösta, Mutta tissi, pylly ja pippelikriitikoille on myös sosiaalisia medioita paljon.
in voitaisiin tarkkaan määritellä mikä on "pikaruokaravintola". Minä en ainakaan tilaisi Whopper-ateriaa Burger King Elielistä, jos junaan ehtiminen olisi muutamasta minuutista kiinni.

Muuten, poptaiteilijana kysyisin ovatko Burger Chef & Jeff -hahmot vielä tekijänoikeussuojattuja,


http://www.freewebs.com/burgerchef/7burgerchefjeff.htm

jos kyseinen hampurilaisravintolaketju on lakkautettu jo kultaisella 1980-luvulla.

Add your comment

Your name:
Your website:
Otsikko:
Comment:
  The word for verification. Lowercase letters only with no spaces.
Word verification:
June 2019
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
July 2019
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Main page Contacts Search Contacts Search