Etusivu Blog Kuulumisia ja suunnitelmia 1 tyttö - 1 autoreissu
1 tyttö - 1 autoreissu
Kirjoittanut Oskar Elmgren   
10.02.2013 02:24

Olipas ihan keskimääräistä tapahtumarikkaampi perjantai-lauantai!

Perjantai-illaksi olin sopinut leivonta-tapaamiset kivanoloisen tytön kanssa mihin törmäsin eräällä nettisivustolla. Lähdin sitä varten töistä hyvin paljon tavallista aikaisemmin, jo siinä klo 18 jälkeen. Tarkoitus oli olla Kumpulassa perillä klo 19.

Hidastetöyssyjä matkassa

Ihan sopivasti menikin aikataulu, kunnes keskustan järkettömissä liikennejärjestelyissä, taas kerran jumittaessa, ihmettelin kuinka vesihöyryä nousee konepellin nurkista. Aika jännää, lämpömittari ei kuitenkaan näyttänyt että auto pitäisi olla ylikuumenemassa. Laitoin kuitenkin sisälämppärin täysille, voisihan mittari vain näyttää väärin. Mutta liikkeeseenpääsy ei oikein näyttänyt auttavan asiaa, niin päädyin sopivaan paikkaan pysähtymään. Jahas, jäähdyttimen yhdessä kennossa oli reikä, metallipäällysteinen öljyletku oli ilmeisesti vuosin mittaan hangannut sitä, ja tuli sitten kilometrit täyteen.

No eipä siinä suurempi hätä, annoin koneen jäähtyä 15min ja täytin jäähdytysnestettä takaisin, n. 0.5 litraa sinne meni. Ajelin sitten nopeasti se loppumatka perille. Jossainvaiheessa sitten hinurilla auto pajalle.

Ihana tyttö

Tyttö ei vaikuttanut suuremmin hermostuneen myöhästelystäni, olin kyllä soittanut että kestää vähän kun pitää odottaa että auto jäähtyy. En juurikaan ennakolta osaa päätellä millaiset ihmiset ovat, niinpä en oikein osaa ennakkoasenteitakaan muodostaa (vaikka jotkut kyllä sitä tuntuu tekevän), mutta aika kiva ensisilmäys oli jo!

Hän tuli rappusista ulos hameessa, söpöissä villasukkasysteemeissä ja villapaidassa. Halailtiin kivasti ja kipitettiin hänen kämpilleen. Tuli heti jotenkin tosi kiva tunne koko näkemisestä. No ehkä se että hän oli kysellyt jos vaikka leivottaisiin jotain, tapaamisen tekemiseksi siis, oli jo jonkinlainen suunnannäyttjä. Kivaa että voi vain nähdä ihan "tavallisten" juttujen ääressä, no vaikka leipominen on mulle kaikkea muuta kun tavallista. Jotenkin toi pukeutuminenkin sopi siihen yhteen hyvin. Voi vain olla sellainen kun on, näyttää oikein kivasti trimmattuja reisiä ja sääriä, sen kummemmin mitään esittämättä tai ihmettelemättä. Kivaa! Olemalla ihan oma itsensä on se kaikkein paras tapa tutustua.

Sen kummemmin yksityiskohtiin menemättä (niin mielellään kuitenkin kertoisin kaikkea kun oli niin kivaa!) niin oli myös todella kiva leipoa laskiaispullia ja viettää laatuaikaa yhdessä.

Ja kyllä, pullaa laitettiin uuniin! Pari todistuskuvaa tapahtumasta:

Katsotaan mitä tapahtuu tämän tytön kanssa! Oikein mielellään tutustuisi lisää, mutta aika näyttää miten sitten käytännössä etenee.

Töihinlähtö

Ajattelin näppärästi ilman mitään tilannetajua että eiköhän se hinausauta tule jossain puolessa tunnissa paikalle, hyvin voi lähteä samaan aikaan tämän tytön kanssa ja odottaa vaan auton luona. Niin, lunta satoi. Olin Helsingissä. Tottakai hinausautoilla oli kädet täynnä kaikkien ojassa olevien ja muutenvaan hajonneiden bussien kanssa, ja varmasti joidenkin henkilöautojenkin kanssa. Hinausautolle kesti sitten varmaan lähemmäksi kaksi tuntia tulla paikalle. Hörps. Mutta menin hengailemaan kahvilaan siksi aikaa. Hyvää sämpylää ja voisilmäpullaa söin.

Hinausauto sitten vihdoin tuli, ja ajoin auton kyytiin. Vähän sinnepäin lähistöllä oli yli bmw ojassa joka tarvi irroitusapua. No sopihan se mulle että kurvailtiin matkalla hoitamassa se, kerrankin ei ollut superkiireellistä hommaa töissä. Heti kun päästiin Kehä 3 länteenpäin - Lahden moottoritielle johtavaan ramppiin ja näki missä se bmw oli, oli aika selvää että vähän hommaa olisi hinausautotyypillä saada se ehjänä pois.

Mutta aikamoista hommaa kyllä näillä on. Moottoritiellä esimerkiksi pitää kääntää kuorma-auto ympäri. Kun sielä moottoritiellä liikkuu kokoajan autoja! Hieman kyllä jänskätti että kuka noista hidastavista autoista arvioi pidon ihan  väärin ja täräyttää edelläolevan kontista sisään. Mutta hyvin se meni, näkyvyys oli ihan hyvä, eikä mitään huikeeta ruuhkaa.

Kuvia bmw:n nostosta:

Se tapahtumapaikka ja auton kulma oli sen verran hankala että oli pakko laittaa liikenne poikki muutamaksi minuutiksi. No siitähän yksi pakettiauton kuski ei tykännyt, joka joutui pysähtymään. Ja ymmärtäähän sen toki. Mutta samalla nyt ei siinä kauheasti ole vaihtoehtoja hinausmiehellä, auton on siitä pois saatava.

Erityisen jännää oli yks auto joka pysähtyi sen tapahtumapaikan jälkeen, vieläpä niin että takana tullut auto menasi ajaa sen perään. Mutta tien tukkiminen (moottoritie-alkaa liikennemerkin jälkeenkin) ja vaaratilanteiden aiheuttaminen muille ei ollut liian iso hinta maksettavaksi siitä että sai mennä hinattavan bmw:n viereen, osoittaa sormella ja nauraa kovaäänisesti (sillee pahantahtoisella tavalla). En osaa sanoa liekö auton merkillä ollut väliä tälle henkilölle?

Mutta joo, kaikenlaista kyllä näille hinausautomiehille tapahtuu. Ja ihan vaarallisia tilanteita voivat varmasti joskus olla. Samalla pitäisi olla nopeasti perillä, ei turhaan tilata poliiseja ohjaamaan liikennettä (ellei oikeasti ole tarpeen), saada ajoneuvot nopeasti irroitettua/kyytiin/korjattua/jne, mutta samalla pitää varoa paljon olematta vaurioittamatta niitä lisää, ah niin, ja liikennettä ei saisi tukkia.

Olisi varmasti hyödyksi ajatella toisia osapuolia, varsinkin jos joutuu joskus odottamaan kun hinausauto on jeesaamassa jossain.

Bonushehkutus

Pakko vielä lopuksi hehkuttaa, nyt just melkein ihan on GOOM!!!

 

Add your comment

Your name:
Your website:
Otsikko:
Comment:
  The word for verification. Lowercase letters only with no spaces.
Word verification:
January 2020
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Main page Contacts Search Contacts Search