Etusivu Blog Protu Leiriläiset saapuu! 8.7.2012
Leiriläiset saapuu! 8.7.2012
Kirjoittanut Oskar Elmgren   
23.07.2012 00:36

Herättiin aamusta klo 9 aikaan. Aamupalalla jo odotettiin innolla leiriläisten saapumista ja sovittiin vielä viimehetken käytännön asioita siitä kuka esittäisi tervetulijaispuheen, taskasteltiin iltapäivän sääennustetta, kuka olisi mitäkin keskustelua vetämässä ja muuta yleistä.

En oikein tiedä miten esittää asiaa jotenkin sivistyneen kuuloisesti, mutta olen kirjoittanut päivän muistiinpanoissa että Sanni on ihana. Olin kyllä huomanut Sannin hyviä mielipiteitä ja perusteltuja ajatuksia aikaisemminkin tiimikoulutuksessa ja tiimitapaamisissa, mutta nyt sen huomasi vielä erityisen hyvin. Todella ihanaa kun satuin samaan leiritiimiin niin hienon ihmisen kanssa!

Aamupäivä

Aamupalan jälkeen olikin yksi tiimiläisen hakureissu Porin linja-autoasemalta. Sitten vielä loppupäivän ohjelman läpikäyntiä, päivällistä ja uutta hakureissua!

Lähdettiin tällä kertaa hakemaan pari leiriläistä Porin rautatieasemalta, jotka eivät ollut saanut kyytiä leiripaikalle perille asti. Ne löytyikin heti näppärästi, tungettiin ne autoon ja lähdettiin takaisin kohti leiripaikkaa. Oli mukava yllätys että leiriläiset juttelivat jo automatkalla keskenään! Muutamia kilometrejä ennen leiripaikkaa saimme kiinni auton jonka kyydillä viimeinen leiritiimiläisemme oli tulossa!

Iltapäivä

Leirillä olikin melkein kaikki leiriläiset on paikalla! Runsaasti etuajassa jopa, mutta tämä olimme osanneet ennakoida. Hyökkäsin juttelemaan vanhempien kanssa joksikin aikaa kuten meillä oli työjaossa katsottu. Vanhemmat kun keskimäärin tulevat enemmän juttuun vanhempien leiriohjaajien kanssa kun nuorempien apuohjaajien kanssa. Tämä osa olikin se viikon ainut iän perusteella mietitty asia!

Aloitettiin ohjelma etuajassa kun kerran kaikki oli paikalla, ja vanhemmat pääsi matkoihinsa, viettämään kesää, tai mitä sitten tekevätkään.

Ohjelmassa oli aloituspuhe, leirisääntöjen läpikäynti (joita ei ollut juurikaan), esittely-, ja tutustumisleikkejä ja viikon ensimmäinen pienryhmäpolku!

Pienryhmäpolussa olin vetämässä pöydänylitysrastia. Hauskoja tilanteita oli, ja pari vähän pelottavaakin kun jokunen leiriläinen päätti syöksyä pöydän yli! Hyvin se kuitenkin meni, ja kaikilla oli hauskaa!

Aikuistumisleiriin liittyen aloitettiinkin jo hieman pohdintaa, aikuisuuteen liittyvällä miettimisellä. Mikä on aikuinen? Milloin on aikuinen? Millainen on aikuinen? Paljon hyviä ajatuksia tuli jo esille!

Ilta

Sitten oli vuorossa sauna! Olikin ollut vähän aikaa sitten kun viimeksi olin saunonut. Tuli käytyä jopa uimassakin. Ja se Itämeri on muuten kylmä! Mut kivaa siinä oli kuitenkin uida.

Illan päätteeksi vielä käytiin fiilisrinkiä, jossa sekä leiriläiset että tiimiläiset kertoi tuntemuksiaan ensimmäisestä päivästä. Tunnelma alkoi olla jo varsin hyvä!

edit: Unohtamatta leirin ensimmäistä mahautumista, iltasatua, ja salaisten kirjeiden jakamista. Salaisten kirjeiden kanssa oli pointtina että jokainen kirjoittaa yhdelle arvotulle henkilölle viikon aikana "salaisesti" lyhyitä kirjeitä. Niitä on kiva lukea, ja viikon päätteeksi arvailla keneltä on itse saanut ne kirjeet. Nimien arvonnassa sain leiritiimiläsen jolle kirjoittaa. Ja sain itse myös ensimmäisen kirjeen! Kivaa!

Sitten siirryttiin leiritiimin kanssa miettimään huomisen ohjelmaa, ja pohtimaan pikaisesti oliko jotain huolenaiheita leiriläisistä. Parista leiriläisistä oltiin hieman huolissaan että pääseekö he mukaan porukkaan vai ei, ja päädyttiin tarkkailemaan erityisesti heidän tilannetta seuraavana päivänä.

Ilmeisesti suurin osa leiriläisistä oli hereillä vielä silloin kun menimme tiimin kanssa nukkumaan.

 

Add your comment

Your name:
Your website:
Otsikko:
Comment:
  The word for verification. Lowercase letters only with no spaces.
Word verification:
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Main page Contacts Search Contacts Search