Etusivu Blog Protu Päihteitä ja ihmissuhteita protuleirillä 10.7.2012
Päihteitä ja ihmissuhteita protuleirillä 10.7.2012
Kirjoittanut Oskar Elmgren   
24.07.2012 22:49

Leirillä oli luvassa lisää kivaa! Tällä kertaa päivän aiheina oli päihteet ja riippuvuus, sekä ihmissuhteet.

Vähäiset yöunet alkoi jo pikkuhiljaa tuntua, mutta yllättävän hyvin kuitenkin jaksoin nousta aamupalalle. Kaipa se kiva ilmapiiri ja hienot ihmiset jotenkin innosti nousemaan. Paljon kivaa oli taas tiedossa!

Päihteet

Eri asioiden ikärajojen miettimisessä, siis pelkästään vaikutuksia tietäen, päädyttiin todella hassuihin rajoituksiin mm. perunalle ja tillille (jota meillä oli sopivasti päivällisenä). Paljon tuli naurettua taas, ja pohdintaa heräsi myös hienosti keskusteluissa.

Erityisesti riippuvuuksia koskeva keskustelu toi paljon hienoja ajatuksia esille. Melkein kaikki kokivat että heillä on jokin riippuvuus, mutta missä vaiheessa ja millainen se pitää olla että se on huono asia?

Bileet!

Pidettiin myös kunnolliset päihdebileeet! Erivärisistä juomista sai erilaisia vaikutuksia, jostain hassusta syystä se juoma josta tuli kiimaiseksi loppui pahasti kesken! Voi elämä että oli hupaisaa, puolet porukasta makoili ja ryömi lattialla, osa huuteli toisilleen, portsari heitti muutamat pihalle, ja naurussa oli pitelemistä! Ne superväsyneet sammumaisillaan olevat vain puuttui kokonaan. Mutta ehkä niitä ei kaivattukaan.

Bileiden miettimisessä tuli taas paljon hienoa pohdintaa siitä miksi päihteitä halutaan käyttää, ja miksi sitä saattaa kokea "tarpeelliseksi". Ehkä tuli myös mietittyä voisiko yhteiskunta tai kulttuuri olla erilainen ettei niin moni kokisi että päihteitä tarvitsisi käyttää?

Ruokaa ja saunaa!

Pidettiin sauna tällä kertaa välipalan ja päivällisen välissä, niin oli jopa 3h aikaa putkeen ilman varsinaista ohejlmaa. Mulla oli tarkoitus katsoa jos saisi jotain porukkaa mukaan leinkille, mutta ihana kokimme Viivi, ja muutama leiriläinen oli ehtinyt jo aamupäivästä käydä lenkillä niin ajatus piti kuopata.

Saunassa oli taas paljon kivempi tunnelma kun mitä edellisenä päivänä. Juteltiin ja kyseltiin toisiltamme jo henkilökohtaisiakin asioita. Oli kivaa huomata että leiriläiset kyseli multakain kaikkea, muutakin kun BB-juttuja. No ei niissä mitään pahaa ole, mutta hienoa huomata että ne oli kiinnostuneita kysymään ja juttelemaan paljon muutakin! Ja se hiton vesi oli taas kylmää! Uskomattoman huonoa tuuria että jo kolme päivää putkeen! Mut oli sielä kiva uida silti!

Ihmissuhteet

Päivällisen jälkeen oli vuorossa ihmissuhteiden ihmettelyä, alkuleikkien jälkeen piirrusteltiin ihmissuhdekarttaa, eli hahmoteltiin jotenkin paperille se mitä eri ihmisiä meidän elämässä on, kuinka läheisiä ne ovat, ja miten ne liittyvät toisiinsa. Rehellisyyden nimissä tulin tässä vaiheessa kaapista pornon ja politiikankin suhteen. Oli mulla kuitenkin tuttuja niiden parista, ja yritin jotenkin hahmottaa kuinka läheisiä ihmisiä ne on suhteessa muihin tuttuihin. Tuli todella rehellisiä kertomuksia muidenkin suhteista, mikä oli todella hienoa huomata että uskallettiin kertoa ja laittaa tavallaan itseään likoon. Muut tuntuivat myös aina arvostavan sitä kun toiset kertoi avoimesti itsestään.

Vedä käteen Sanni!

ihmissuhdekarttapurkauskeskustelun jälkeen oli vuorossa ihmissuhdeongelmien ratkomistehtävä leiriläisille. Olimme ideoineet kolme eri rastia missä leiriläiset kävivät vuorotellen kolmessa ryhmässä.
Aatulla ja Minnillä oli isä-tytär ongelma missä tytär halusi lähteä bileisiin, ja isä ei tykännyt ajatuksesta.
Mirko, Lilli ja Sanni veti rastia jossa yksi yksinäinen piti lähestyä kaveriporukkaa kun keskusteluaihe oli kiinnostava.

Minä ja Riikka olimme taas parisuhdeongelmassa kun olimme molemmat ihastuneita Sanniin, ja vaikka tykättiin toisistamme niin konservatiivisuuden ja "tavallisuuden" tavoittelun takia emme tienneet mitä tehdä. Olimme siis aikaisemmin päivällä sattuneet kiusaamaan Sannia niin ajateltiin että se voisi ehkä mennä läpi että oli ihan oikea tilanne. Pari ryhmää neuvoi että meidän kannattaisi jutella yhdessä Sannin kanssa ja katsella mitä sit tehdään, yksi ryhmä neuvoi meitä pitämään taukoa ja katsomaan sit millaisia tunteita sitten on.

Rastien jälkeen Sanni tuli meiltä viattomana kysymään mitä ihmettä me olimme oikein vetäneet Riikan kanssa rastillamme, kun yksi leiriryhmä oli tullut Sannin rastille huutaen "vedä häteen Sanni", keskaria näyttäen. Revettiin ihan täysin!

Purkauskeskustelussa oli hauska kuulla leiriläisiltä että se oli mennyt joillekin "ihan täydestä", vaikka jarruttelinkin vähän sitä eläytymistä kun en ihan tiennyt kuinka pitkälle on korrektia vetää. "Oskar oli siinä ihan itku kurkussa"... paljon naurettiin!

Larppia ja iltaohjelmaa

Vuorossa oli vielä äärimmäisen hauskaksi osoittautunut sukutapaamislarppi! Kaksi sukua tapasi toisiaan, ja sukutapaamisen yhteydessä sitten paljastui ihan mahdottoman paljon kaikkia käänteitä. Mun sisko, Elisa, oli raskaana Mirkolle, mutta Mirko ja minä olimmekin todellisuudessa rakastuneita (tästä oli tulossa jo leirin kestoläppä) ja meidän piti paljastaa se Elisalle, joka otti tämän varsin raskaasti, mutta päädyimme että hoitaisimme yhdessä lasta, vaikka Elisalla oli vielä paljon tunteita Mirkoa kohtaan. Suurin paljastus tuli kuitenkin siitä että itseasiassa molemmat suvut olikin yhtä ja samaa sukua, isoäitini oli saanut sen lapset toisen suvun miehen kanssa!

Larpin purkauskeskusteltussa naureskeliin ihan mielettömästi!

Sitten oli vielä iltapalan, käsientunnistamisleikin, mahautumisen ja kirjeidenjakoa jäljellä.

Skippaankin ne kaikki ja kerron enemmän tunteistani päivältä.

Ihanuutta!

Jos edellisenä päivänä oli ollut jo todella hyvä fiilis ja sellainen tunnelma että tästä leiristä tulee kiva niin tiistain jälkeen oli ihan mieletöntä! Tuntui että olin ihan samassa porukassa nourempien tiimiläisten ja etenkin leiriläisten kanssa. Näin olin etukäteen ajatellutkin että se homma menee, itse en pahemmin koe ikää kovin merkittävänä asiana. Koulutuksissa oli sitä ikäeroa tuotu esille monta kertaa, enkä oikein osannut sanoa voiko mun ajatukset olla niin pihalla?

Mutta kun nyt huomasi että asia menikin näin hienosti ihan konkreettisestikin, oli todella hienoa. Oli todella kivaa kun oli voinut leikkiä ja pelleillä kaikkea päivän aikana ja pitää hauskaa. Käytiin vielä tiimin kesken palauterinkiä, mikä oli todella helppo, koko tiimi oli mahtava ja osasi toimia tilanteen mukaan. Pelleilä ja leikkiä, mutta sitten myös vetää keskusteluja ja pohdintaa.

Oli myös ihan parasta ikinä kuulla omalta tiimiltä palautetta että menee hienosti ja osaan toimia tilanteen mukaan, olla mukana sekoilemassa ja kiusaamassa, sekä heittää keskusteluihin todella syvällisiä näkökantakysmyksiä ja ylipäätään toimia leiriläisten kanssa hyvällä tavalla. Kaikki muut leiritiimiläiset oli kuitenkin ollut aikaisemmin itse leirillä, ja osa mukana vetämässä jo monta leiriä. Oli todella hienoa kuulla että näin vaan paikalle pöllätäneenä on hyvä.

En voi oikein mitään järkevää sanoa, tunnelmat vain oli ihan huipussaan! Kiitos taas kerran ihana tiimi!

 

Add your comment

Your name:
Your website:
Otsikko:
Comment:
  The word for verification. Lowercase letters only with no spaces.
Word verification:
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Main page Contacts Search Contacts Search