Etusivu Blog Protu Protuleirin tulevaisuus(päivä) 12.7.2012
Protuleirin tulevaisuus(päivä) 12.7.2012
Kirjoittanut Oskar Elmgren   
26.07.2012 22:42

Aamulla olin jo heti kivan pirteä! Mukava yllätys. Olin saanut vähän paremmin nukuttua, ja odotin jo kaikkea kivaa hipsuttelua, leikkimistä ja pelleilyä, ja tietysti hienoja keskusteluja leiriläisten kanssa!

Leirillä oli aivan mahtavaa olla! Kokoajan kaikkea kivaa tekemistä ja ihania ihmisiä. Päivän teemana oli tulevaisuus, sekä rakkaus ja suhteet. Olimme edellisenä iltana keränneet leiriläisten kaikki kellot pois, käytännössä tämä tarkoitti myös kännykät. Oli hieno huomata kuinka mukana leiriläiset olivat vapaaehtoisesti luopumassa niistä ja kokeilemassa päivää ilman kelloja!

Tulevaisuus

Ihanien leikkien ja hipsuttelun jälkeen aloitettiin varsinainen ohjelma pienryhmäesityksillä. Jokainen ryhmä piti esittää uutiset omalta vuosiluvultaan. Ryhmät saivat 1800, 2025, 2100 ja 5000 vuoden uutiset.

Uutisten ideointi ja toteuttamisen suunnittelu herätti mukavasti innostusta. Esitykset sitten vasta olivat ihan huippuja! Naurulta ja raikuvilta aploodeilta ei vältytty!
"Soosoo Martina!" ...ihan mahtavuutta! Pahoitteluja sisäpiirivitsistä, mutta se oli ihan oikeasti niin hyvä!

Ennustaja Minni

Ohjelmassa oli myös Minnin ennustukset kaikille, sekä leiriläisille että leiritiimiläisille. Minni, vedit sen todella hyvin! Purkukeskustelussa mietittiin miksi ennustuksia uskotaan, vai uskotaanko. Aihe vaelteli myös horoskooppien puolelle.
Leiritiimiläisten ilmeet olivat aika "priceless" kun gallupilla arvioituna noin puolet leiriläisten mielestä horoskoopit pitävät oikeasti paikkaansa! Ei toki huonolaatuiset horoskoopit, mutta "laadukkaat" horoskoopit oli ihan aitoa asiaa. Varsin jännää. Tietystihan ammattitaidolla tehdyt horoskoopit kuullostavat yksilöllisimmiltä, samalla kun ovat ympäripyöreämpiä ja pätevät hyvin melkein kenelle tahansa. Mutta onko Saturnuksen paikka kiertoradalla oikeasti merkittävässä asemassa vaikuttamassa siihen ostatko kaupasta valion vai carte'dorin jäätelöä?

Hyvällä kirjoitustaidolla varmasti saisi siitäkin uskottavan tekstin joka ennustaa molempia vaihtoehtoja hienolla tavalla. Tosin, eikö se silloin tarkoita että horoskooppi pitääkin paikkaansa? Jos ennustaa samaan aikaan että tulee sadetta ja että ei tule sadetta, niin onhan sillä aika iso onnistumistodennäköisyys. Hmm, mielenkiintoinen ajatus. Mutta jätän sen kuitenkin enempää analysoimatta että pääsen eteenpäin!

Tulevaisuuspolku

Ehkäpä henkilökohtaisin ohjelmanumero tähän mennessä oli vuorossa, tulevaisuuspolku. Kaikki leiriläiset ohjattiin vuorotellen juttelemaan jokaisen leiritiimiläisen kanssa tietystä aiheesta. Se aika kun eivät olleet kiertämässä polkua he keksivät ja kirjoittivat yhdessä "Jepen elämä", ja kirjoittivat itselleen kirjeen joka postitetaan heille vuoden päästä.

Polulla oli aiheina oma lapsuus, nykyhetki, perhe (tuleva oma?), ura, vanhuus, ja kuolema. Tarkoituksena oli herätellä ajatuksia ja pohtia leiriläisten kanssa yhdessä asioita jotka eivät muuten ehkä tulisi ajatelleeksi. Mun rastin aiheena oli ura. Ei ehkä se kiinnostavin ja henkilökohtaisin aihe kaikille, mutta on pakko myöntää että yllätyin todella paljon kuinka hienoa suhtautumista leiriläisillä oli! Ajattelin kyllä etukäteen että tulee juteltua urastakin jotain hyödyllistä ja kuunneltua leiriläisten ajatuksia.

Mutta jokaisella leiriläisellä oli hyviä ajatuksia ja todella hyvä suhtautuminen uraan. Muutama kerta menin ihan sanattomaksi! Kaikilla oli erilaisia ajatuksia siitä mikä on niille tärkeintä uran suhteen, osa halusi työn joka olisi lähellä harrastusta, osa työn joka mahdollistaisia paljon muutakin tekemistä ja harrastamista, suurin osa koki ettei haluisi tehdä yhtä samaa asiaa koko elämänsä, osa halusi eläkkeelle, osa halusi jatkaa työntekoa koko elämänsä.

Aika suuri osa ei osannut vielä sanoa mitä työtä he halusivat tehdä, mutta eipä osaa kyllä vanhemmatkaan. Hienoa oli se että kukaan ei koennut stressaavana se että pitäisi päättää mitä haluaa tehdä, vaan kokivat että sen sitten huomaa pikkuhiljaa kun tekee valintoja mm. opiskelupaikan suhteen. Ja moni ajatteli myös hienosti että ei se haittaa vaikka huomaakin joskus ajautuneensa väärällä alalle, aina voi vaihtaa alaa tai työpaikkaa jos mielekkäämpi tulee vastaan!

Oli myös todella hienoa että osa oli selvästi löytäneet sen minkä haluavat tehdä. Ihailtavaa oli erityisesti se kuinka hyvin he kaikki osasi suhtautua omiin mieltymyksiin sen työpaikan suhteen. Kukaan ei kokenut että joutuisi tekemään sellaista mitä ei halua, ja kaikilla tuntui olevan täysin realistista tehdä ja toimia kuten kokivat haluavansa.

Muutamia hauskoja yksityiskohtia oli myös, Henna (nimi muutettu) halusi fyysikoksi. Olin hypätä housuistani kun kuulin tämän! Rakastan siis itse tietää miksi kaikki toimii jollain tietyllä tavalla, ja fysiikkaa on se mitä olen eniten ollut opiskelemassa TKK:lla (virallisesti Aalto-yliopisto). Hennasta olin myös huomannut jo päiviä aikaisemmin että on todella älykäs, en epäile hetkeäkään etteikö hänellä olisi eväät myös tehdä mitä haluaa!

Tuli myös naureskeltua hillittömästi muutamien leiriläisten kanssa. Tai oikeastaan he aloittivat nauruskelua, ja ei ehkä vaatinut kauheeta päättelykykyä arvata että johtui jostain keskusteluaiheista mitä ovat käyneet keskenään meistä leiritiimiläisistä. Tai tässä tapauksessa ainakin musta. Varsin hauskaa oli huomata tämä! Vähän pinnistämistä vaati kyllä lopettaa nauraminen ja yrittää alkuun itse ihmetellä sitä uraa takaisin raiteilleen.

Jepen elämä

Purkukeskustelussa vasta ruvettiinkin! Leiriläiset olivat kirjoitelleet Jepen elämään mm. kaikkia seksitouhuiluja leiritiimin naisihmisten kanssa, ja muistaakseni myös Mirkon kanssa oli jotain sutinaa ollut. Jeppe oli myös pahoinpidellyt Sannia, ja kaikkea muuta hassua. Voi silkka mahdottomuus kuinka hupaisaa oli kun Aatu luki ne elämänvaiheet läpi. Pornoesiintyjänimeni on siis Jeppe!

"Jeppe pahoinpitelee Sannia", ja Sanni parkuu hauskasti että miksi ihmeessä? Ja hysteeristä repeämistä. Tämä toistui eri asioiden ja eri leiritiimiläisten kohdalla monta kertaa. Hauskuutta lisäsi vielä se että suurin osa leiriläisistä ei tuntunut tajuavan miksi me leiritiimiläiset naurettiin niin paljon! No eipä Aatukaan ollut yhteyttä hoksannut kun ohjelmanumeroa mietittiin aikaisemmin. Onneksi päädyttiin kuitenkin pitäytymään siinä "Jeppe" nimessä, oltaisiin muuten missattu ihan huippunaurut!

Suhdenäytelmä!

Suhteet ja rakkaus osiota aloiteltiin maailmankaikkeuden historian hauskimmalla livenäytelmällä! Leiriläiset saivat ohajata leiritiimiläisiä, keksiä heidän keskenään ihan mitä suhteita tahansa, hahmoja tuli lisää ja poistui näytelmistä ja ihan mahdottomasti kaikkea älytöntä hauskuutta!

Oli todella kivaa olla itse näytelmässä kun kerrankin sai ihan vapaasti heittää ihan mitä tahansa mielettömyyksiä tuli vain mieleen! Yhdessä näytelmässä minä ja Mirko olimme rakastavaisia (haha, niin perusläppä jo... mutta hauska kyllä!), hän oli matematiikanopettaja, ja minä alaikäinen oppilas. Mirko halusin kertoa vaimolleen minusta. Kestäisi varmaan tunnin kertoa kaikkea älytöntä mitä tapahtui siinä näytelmässä!
Oli niin paras näytelmä ikinä!

Saunomista ja iltaa

Saunassa oli todella hyvä tunnelma, varattiin jo siihen enemmän aikaa. Melkeinpä ihan kaikki oli saunassa juttelemassa kaikkea, kertomassa ihastuksistaan ja haaveistaan (sopivasti liittyi rakkaus ja suhde teemaamme), ja muutenvaan olemaan yhdessä. Käytiin lukemattomia kertoja uimassa, ja kyllä se vesi oli taas kerran kylmää, ihan tilastollinen mahdottomuus jo melkein!

Pelailtiin yo man yo bitchiä vedessä! Se oli hauskaa!

Parannettiin Mirkon kanssa lisäksi ilmakuivaus-taktiikkamme. Todettiin että ihan turhaa raahata ylimääräistä tavaraa mukaan saunalle, niinpä otettiin mukaan vain saippua ja tohvelit! Erittäin näppärää ja helppoa! Paras idea ikinä!

Saunan jälkeen oli taas mahautumista, iltasatua ja salaisten kirjeiden jakoa, ja tosi huikean paljon ihanaa hipsuttelua. No okei, hipsuteltiin toisiamme jo ihan kokoajan muutenkin kaikilla tauoilla. Ihanaa. Ah ja olihan meillä hierontarinkikin! Joka oli superihana!

Ilta meni aika myöhään kun Sannin kanssa viimeisteltiin suunnitelmaa perjantaista!
Ihana päivä, ja lisää oli luvassa!

 

Add your comment

Your name:
Your website:
Otsikko:
Comment:
  The word for verification. Lowercase letters only with no spaces.
Word verification:
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Main page Contacts Search Contacts Search