Etusivu Blog Uutiskommentteja Taas vauhdissa: persut
Taas vauhdissa: persut
Kirjoittanut Oskar Elmgren   
12.10.2012 22:24

Olen jo useaan otteeseen kommentoinut kuinka samanlaisia kaikki eduskuntapuolueet ovat. Eikä se oikeastaan ole mitenkään outoakaan, nyktinen systeemi ei mahdollista muunlaista tulosta. Erityistä hilpeyttä tässä asiassa herättää persujen kannattajat, jotka hehkuttavat miten persut ajavat juuri sitä heille tärkeintä asiaa, ja kuinka persut ovat ihan erilainen puolue.
Iltalehti uutisoi kuinka "Soinin kaverin laskutus ärsyttää".

Kuvitteliko kukaan nyt ihan oikeasti että persut eroaisivat mitenkään siitä 8 vanhan eduskuntapuolueen joukosta? No en tiedä kuvitteliko vai ei, mutta ei ainakaan enää kuvittele.

Persut siirtävät kivasti verorahoja hallituksen kavereiden taskuihin, kuluttavat niitä verorahoja huippukallisiin ihmisten valvontajärjestelmiin puoluetoimistoonsa, jne. Ovatko ne saaneet mitään hyvää aikaiseksi eduskunnassa vaikka huikealla kannatusnousulla saivat sieltä ennennäkemättömän paljon paikkoja?
No toki niiden kannatus on ollut laskussa 2011 eduskuntavaalien jälkeen, presidentinvaaleissa erityisesti tuli todella iso notkahdus. Nyt sitten kunnallisvaaleissa yrittävät kiriä takaisin osa siitä menetetystä kannatuksesta, mutta aika vaikealta näyttää. Persut ovat aika vahvasti menossa alaspäin.

En oikein osaa sanoa onko se nyt hyvä vai huono asia. Periaatteessa Persut ovat ehkä kaikkein eniten ajamassa valtiovaltaa, ja siksi ehkä se puolue joka on kaikkein kauempana kansalaisoikeusnäkökannasta. Mutta taas, jos kuvittelee että ne vanhat eduskuntapuolueet jotenkin oleellisesti eroaisia toisistaan...

Ehkä se on oikeastaan aika sama mikä niiden vanhojen eduskuntapuolueiden välinen kannatusero on. Ei se loppupeleissä vaikuta kovinkaan paljon mihinkään. Samalla tavalla tule eduskunta kahmimaan itselleen jatkuvasti lisää valtaa. Kunnallisvaaleissa varsinkin voi vaikuttaa siihen asiaan todella vähän. Kunnat kun eivät nykyään saa oikein päättää mistään isommista asioista. Mutta kunnallisvaalit ovat hyvä paikka saada uutta puoluetta mukaan hommiin. Ja sitä kautta sitten parlamenttivaaleihin, eduskuntavaaleihin ja presidenttivaaleihin.

Äänestäminen ei tietenkään kannata, mutta jos kuintenkin meinaa äänestää, niin äänestä nyt sitten edes Piraattia. Itse olen Piraattien listoilla Espoossa.

 

Add your comment

Your name:
Your website:
Otsikko:
Comment:
  The word for verification. Lowercase letters only with no spaces.
Word verification:
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Main page Contacts Search Contacts Search