Etusivu Blog Vierasblogit
Vierasblogit
Nappasin vaalijulisteideni repijän kiinni rysän päältä – Katso kuva!
Kirjoittanut Janne Hukkinen   
17.04.2011 05:11

Kävin lauantaina klo 13 Malmilla tarkistamassa vaalijulisteeni, jotka olin luvallisesti kiinnittänyt varastotilan seinään.

Yllätykseni ei ollut järin suuri havaittuani, että kolme A3 julistettani olivat tipotiessään. Kiinnitin uudet kolme ja aloin jakamaan lehtisiäni ohikulkijoille. Yllätykseni oli suuri, kun sain ilmoituksen todistajalta, että julisteeni oli revitty. Yllättävää oli se, että sain ilmoituksen ja tietysti se, että tämä tapahtui keskellä kirkasta päivää ja ilmeisen tavanomaisen, rauhallisen ja päihtymättömän kansalaisen toimesta, vaikka itse olin melko lähellä tapahtumapaikkaa. Niinpä kiirehdin tapaamaan epäiltyä. Mies kiisti repineensä julisteeni ja sanoi, etten voi tätä todistaa. Kerroin minulla olevan todistajan, mutten kertonut kuka se oli, vaikka mies tätä kysyi. Lopulta mies ilmoitti heittäneensä roskiin vain jonkin ravintolan jakaman lehtisen (joka löytyikin roskiksesta pinnalta ja julisteeni olivat alempana). Puhuttaessani miestä otin hänestä kuvan.

Kyselin häneltä, mikä julisteissani mahdollisesti ärsytti, mutta sain ympäripyöreän vastauksen. Hän sanoi, että voi lehtiseni kyllä ottaa, vaikka onkin jo käynyt äänestämässä. Kysyin myös mitä puoluetta hän oli äänestänyt, johon hän vastasi, ettei hänen tarvitse tätä kertoa. Esittelin lopulta itseni ja hänkin esitteli itsensä. Nyt minulla oli riittävästi tietoja rikosilmoituksen tekemiseen. Alun lievää kiihtymystäni lukuun ottamatta keskustelun sävy oli jokseenkin neutraali, ehkä hieman jännittynyt, muttei mitenkään aggressiivinen. Aika näyttää, mitä tutkinnasta selviää. Kaikki riidat voi aina tarvittaessa myös sopia. Niin tämänkin. Asiahan on sinänsä melko mitätön ja osoittaahan se sen, että kansan syvät rivit ovat kiinnostuneita politiikasta, vaikka heitä aika halvalla on viime aikoina pantukin. Mielenkiintoisen tapauksesta tekee se, että sain epäillyn kiinni rysän päältä ja sain tästä valokuvan sekä vielä nimenkin. Tekijöiden löytäminen kun yleensä on se ongelma vaalijulisteiden ilkivallan kohdalla. Moderni tieto- ja viestintäteknologia voi joskus auttaa yllättävälläkin tavalla.

Mitä tarinasta voi oppia? On hyvä, jos kännykässä on kamera tai muuten vain on kamera, jota osaa tarvittaessa ja stressitilanteessa myös nopeasti käyttää. Äänittäminenkään ei olisi pahitteeksi. Tätä en kuitenkaan – kumma kyllä – huomannut tehdä. Lisäksi kohtelias, ihmisläheinen ja vastapuolen huomioiva keskustelu myös auttaa aina, vaikka alussa olisikin oltu sotajalalla. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka rikoksesta epäily sattuisi kertomaan oman nimensä.

 
Hukkinen: KHO:n tietovuoto ja yhteiskunnan luotettavuus
Kirjoittanut Janne Hukkinen   
08.04.2011 14:21

Olen Piraattipuolueen kansanedustajaehdokas ja olen saanut haltuunituomioistuimen neuvottelusalaisuuden piiriin kuuluvia asiakirjoja  Korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Kyseessä on erehdys sähköpostiosotteiden kanssa. Käytössäni on sähköpostiosoite Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen ja kaimallani, ympäristöpolitiikan professorilla vastaavasti Janne.I.Hukkinen@... Hän on nähdäkseni KHO:n asiantuntijajäsen. Vastaavia lähetysvirheitä tapahtuu toisinaan ja pyrinkin reagoimaan jokaiseen mahdollisimman nopeasti ja asianmukaisella tavalla. Tästä tapauksesta tekee kuitenkin merkittävän juuri tietojen luottamuksellisuus.

Lue lisää...
 
Janne Hukkinen: Vaalityötä
Kirjoittanut Janne Hukkinen   
31.03.2011 16:36

Vaalityötä piraattien malliin - Ohitetaan Persut takaa päin!

Tervehdys Jepen sivustolle myös täältä Helsingin vaalipiiristä! Olen Janne Hukkinen, ehdokas numero 172, niin ikään Piraattipuolueen ehdokas. Suomen poliittinen kenttä on murroksessa. Kansa protestoi. Persut ovat vuodessa nousseet neljänneksi suurimmaksi puolueeksi perinteisten puolueiden vaalirahakähminnän takia mutta miltä näyttää Suomen henkinen tulevaisuus ja kuka sen määrittelee? Millaiseen ilmapiiriin olemme matkalla?

Lue lisää...
 


January 2020
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Main page Contacts Search Contacts Search