Etusivu Blog Vierasblogit Janne Hukkinen: Vaalityötä
Janne Hukkinen: Vaalityötä
Kirjoittanut Janne Hukkinen   
31.03.2011 16:36

Vaalityötä piraattien malliin - Ohitetaan Persut takaa päin!

Tervehdys Jepen sivustolle myös täältä Helsingin vaalipiiristä! Olen Janne Hukkinen, ehdokas numero 172, niin ikään Piraattipuolueen ehdokas. Suomen poliittinen kenttä on murroksessa. Kansa protestoi. Persut ovat vuodessa nousseet neljänneksi suurimmaksi puolueeksi perinteisten puolueiden vaalirahakähminnän takia mutta miltä näyttää Suomen henkinen tulevaisuus ja kuka sen määrittelee? Millaiseen ilmapiiriin olemme matkalla?

 

Piraatit koittavat osaltaan tarjota ihmisille uusia poliittisia vaihtoehtoja. Minusta piraattien motoksi sopii hyvin: "otamme asioista selvää" (koska on koulutus, internets, Google ja Wikipedia). Yritämme myös osaltamme piristää Suomen politiikka. Se on ollut aivan väärällä tavalla jäykistynyttä ja kankeaa. Yksilöiden oikeudet ovat liian usein jääneet perinteisten ideologioiden ja arvomaailmojen puristuksiin - muutenkin kuin vain tietoyhteiskuntaan ja kansalaisoikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Uuden sukupolven mielestä poliitikon kunniallisuus riippuu ongelmanratkaisu- ja yhteistyökyvystä, henkisestä yhteydestä kansalaisiin sekä tekemiensä päätösten seurausten ymmärtämisestä ja kommunikoinnista kansalaisille riittävän ajoissa. Epäoleellista on se, mitä poliitikko tekee tai ei tee omassa yksityisessä elämässään. Tärkeintä on kuiteknin se, voiko kansalaisten luottamus poliitikkoihin ja viranomaisiin säilyä? Jos sitä ei ole, miten yhteiskunta voi muka toimia?

Piraatit eivät ole riippuvaisia perinteisistä sovinnaisista arvoista, jotka pahimmillaan hankaloittavat päätöksentekoa. Jos henkistä vapautta ei ole, ei myöskään sananvapaus toteudu kasvokkain käytävien keskustelujen tasolla, ja seurauksena on keskustelun muumioituminen kokousten ja valiokuntien mietintöihin. Suomi ansaitsee parempaa ja elävämpää poliittista kulttuuria. Millaisen tulevaisuuden sinä haluat Suomelle? Mihin joukkoon haluat kuulua: neljän suuren puolueen aivopieruparlamenttiin vai kenties Piraatteihin? Liity jäseneksi! Tilanne on nimittäin se, että Piraattipuolueella on mahdollisuus päästä piikiksi Persujen takapuoleen: jäsenmäärämme (3307 kpl) on laskutavasta riippuen vain 200-1700 jäsenen päässä Perussuomalaisista (tilanne 4.4.2011 on 3441 jäsentä eli tarvitaan vielä 59-1559 jäsentä). Vako näkyy jo, ottakaa se kiinni!

Helsinkiläiset, äänestäkää minua, 172, Janne Hukkinen: hoidan nettidemokratian eduskuntaan, kommentoikaa, facebookatkaa, tweetatkaa ja pistäkää Piraattien sana kiertämään. Suomen tulevaisuus on käsissämme! Minkälaisen haluat siitä tulevan?

Tykkää nettidemokratian sivustostani HUKKINEN.JP tästä:

 
Comments (1)
116.04.2011 08:40
Teidän jutuilla henkinen tulevaisuus on 0

Add your comment

Your name:
Your website:
Otsikko:
Comment:
  The word for verification. Lowercase letters only with no spaces.
Word verification:
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Main page Contacts Search Contacts Search