Etusivu Blog Vierasblogit Nappasin vaalijulisteideni repijän kiinni rysän päältä – Katso kuva!
Nappasin vaalijulisteideni repijän kiinni rysän päältä – Katso kuva!
Kirjoittanut Janne Hukkinen   
17.04.2011 05:11

Kävin lauantaina klo 13 Malmilla tarkistamassa vaalijulisteeni, jotka olin luvallisesti kiinnittänyt varastotilan seinään.

Yllätykseni ei ollut järin suuri havaittuani, että kolme A3 julistettani olivat tipotiessään. Kiinnitin uudet kolme ja aloin jakamaan lehtisiäni ohikulkijoille. Yllätykseni oli suuri, kun sain ilmoituksen todistajalta, että julisteeni oli revitty. Yllättävää oli se, että sain ilmoituksen ja tietysti se, että tämä tapahtui keskellä kirkasta päivää ja ilmeisen tavanomaisen, rauhallisen ja päihtymättömän kansalaisen toimesta, vaikka itse olin melko lähellä tapahtumapaikkaa. Niinpä kiirehdin tapaamaan epäiltyä. Mies kiisti repineensä julisteeni ja sanoi, etten voi tätä todistaa. Kerroin minulla olevan todistajan, mutten kertonut kuka se oli, vaikka mies tätä kysyi. Lopulta mies ilmoitti heittäneensä roskiin vain jonkin ravintolan jakaman lehtisen (joka löytyikin roskiksesta pinnalta ja julisteeni olivat alempana). Puhuttaessani miestä otin hänestä kuvan.

Kyselin häneltä, mikä julisteissani mahdollisesti ärsytti, mutta sain ympäripyöreän vastauksen. Hän sanoi, että voi lehtiseni kyllä ottaa, vaikka onkin jo käynyt äänestämässä. Kysyin myös mitä puoluetta hän oli äänestänyt, johon hän vastasi, ettei hänen tarvitse tätä kertoa. Esittelin lopulta itseni ja hänkin esitteli itsensä. Nyt minulla oli riittävästi tietoja rikosilmoituksen tekemiseen. Alun lievää kiihtymystäni lukuun ottamatta keskustelun sävy oli jokseenkin neutraali, ehkä hieman jännittynyt, muttei mitenkään aggressiivinen. Aika näyttää, mitä tutkinnasta selviää. Kaikki riidat voi aina tarvittaessa myös sopia. Niin tämänkin. Asiahan on sinänsä melko mitätön ja osoittaahan se sen, että kansan syvät rivit ovat kiinnostuneita politiikasta, vaikka heitä aika halvalla on viime aikoina pantukin. Mielenkiintoisen tapauksesta tekee se, että sain epäillyn kiinni rysän päältä ja sain tästä valokuvan sekä vielä nimenkin. Tekijöiden löytäminen kun yleensä on se ongelma vaalijulisteiden ilkivallan kohdalla. Moderni tieto- ja viestintäteknologia voi joskus auttaa yllättävälläkin tavalla.

Mitä tarinasta voi oppia? On hyvä, jos kännykässä on kamera tai muuten vain on kamera, jota osaa tarvittaessa ja stressitilanteessa myös nopeasti käyttää. Äänittäminenkään ei olisi pahitteeksi. Tätä en kuitenkaan – kumma kyllä – huomannut tehdä. Lisäksi kohtelias, ihmisläheinen ja vastapuolen huomioiva keskustelu myös auttaa aina, vaikka alussa olisikin oltu sotajalalla. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka rikoksesta epäily sattuisi kertomaan oman nimensä.

 

Add your comment

Your name:
Your website:
Otsikko:
Comment:
  The word for verification. Lowercase letters only with no spaces.
Word verification:
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Main page Contacts Search Contacts Search