Etusivu Blog Yleisiä aiheita Miksi pitäisi (elämä)?
Miksi pitäisi (elämä)?
Kirjoittanut Oskar Elmgren   
11.08.2011 01:33

Tämä "miksi pitäisi?" näkökanta tulee hyvin usein esille. Erityisesti kun on keskustelua jonkun asian kieltämisestä. Vaikkapa näin: Miksi pitäisi olla sallittua kirjoittaa anonyymisti internettiin?

 

Jaa. Tämänlainen lähtökohta asioihin, mikä tuntuu olevan harmittavan monilla, on hyvin merkillinen. Mistä maailmasta nämä kyseiset kyynikkot ovat oikein peräisin? Jotenkin tuntuu että saattaa mennä elämä aikalailla ohi jos lähtökohta kaikkeen on noin vammaisen kankea.

"Koska!" on ehkä kaikkein paras vastaus millä voi moiseen kyrpistykseen vastata. Ihmiset tekevät asioita "koska!". Ei siihen tarvita, eikä pitäisi tarvita mitään muuta syytä, selitystä eikä jälkijupinointia. Jollekin saattaa joskus tulla äkillinen päähänpistos että mä haluan nyt istua pihallani alasti. Tai teki mieli nyt "epäterveellistä" ruokaa. Tai vieläpä kauheampaa, tuli ehkä parempi mieli siitä että meni interwebsiin kirjoittamaan hyvän neekeri-vitsin.
Koko elämän tarkoitus on "koska!", ne jotka eivät hahmota tätä menettävät jotain todella suurta. Ok, se on toki teidän oma asia, ja teillä pitää tietysti olla oikeus katsoa kun elämä menee ohi jos niin haluatte. Mutta ette jumalauta todellakaan tule meille muille mussuttamaan! Meillä on kivaa, jättäkää meidät rauhaan!

Elämän tarkoitus ei esimerkiksi ole pysyä suojattuna kaikesta mielipahasta ja muusta ikävästä. Se jo sinäänsä lisää elämän laatua, puhumattakaan mielipahan tuomasta tekstuurista muuhun elämään. Menkää kuuntelemaan natsi-vitsejä, katsokaa kääpiöpornoa, juoskaa maratonia, grillailkaa makkaraa, kuolailkaa hyviä äässejä ja harrastakaa ehkä seksiäkin! Kaikista asioista ei välttämättä tykkää, mutta kokemalla enemmän asioita, pitipä niistä tai ei, niin nauttii huomattavan enemmän elämästä.

Minä en elä maailmassa jossa pitää suojautua mielipahalta tai perustella "miksi pitäisi?". Minä elän maailmassa "koska!".

 
Comments (6)
111.08.2011 12:04
Topi
Katso Piraattipuolueen sivustolta asiani, niin kerro miten minun pitäisi blogia luoda ja missä paikassa ilman rajoituksia?
211.08.2011 12:06
Topi
Katso Piraattipuolueen sivustolta asiani, niin kerro miten minun pitäisi blogia luoda ja missä paikassa ilman rajoituksia?
311.08.2011 12:39
Suosittelisin itse oman domainin (oma.fi, oma.net) , tai alidomainin(oma.sytes.net, oma.jotain.jotain) hankkimisen ja siihen webhostauspelvelusta nettisivua jollakin CMS:llä.
Jotain valmiita blogipaikkojakin löytyy (esim uusisuomi). Niissä on plussana potentiaalisia lukijoita, ja miinuksena käyttötyyppirajoitus ja yleensä jonkinlainen sensuuri.

CMS:t - Suosittelisin Joomlaa. Siihen saa melkein mitä tahansa lisäpalikoita, ja on kätevä myös ihan pelkään blogin pitämiseen.
Jos on varmaa että et halua tehdä mitään muuta kun blogia niin wordpressiä voi ehkä käyttää. Se on kuitenkin jonkinverran hankalampi käyttää ja muokata kuin joomla.
Muista CMSistä en osaa sanoa mitään.
411.08.2011 15:43
Topi
Kerrohan Oskari vielä, että miksi CMS? Minulle ihan outo aihe, mutta olen tehnyt työnäni muutamia kotisivuja Joomlalla.

Onko mitään muuta parempaa sivustonrakentamistapaa kuin Joomla? Esimerkiksi olen törmännyt tähän HTML5-kykyiseen, ilmaiseen sivustoon nimeltä Maqetta. En toistaiseksi ole onnistunut saamaan sen toimimaan koneella, mutta demoversiossa se oli vaikuttava tekele, joskin keskeneräinen tosin. Se antaa huomattavat visuaaliset työkalut paljon enemmän kuin mitä Joomla tarjoaa.
CMS:n vaihtoehto on kai lähinnä koodata (tai ostaa koodattu) yksittäinen sivu. Jos on hyvä sen käyttämänsä koodin kanssa se voi olla hyvä idea.

Itse en ole tietotekniikkaihminen ja koodiosaaminen keskittyy lähinnä supertietokonelaskentaan, ei nettisivuilla käytettyihin juttuihin. Lisäksi suosituille CMS:lle löytyy paljon valmiita templateja ja moduleita millä voi helposti laajentaa sivujen käyttötarkoitusta myöhemmin. (galleriat, keskusteluforumit, wikit jne.)

En osaa muista CMS:istä sanoa, ei ole kokemusta. Mutta käsittääkseni Joomla on suosituin CMS, mikä tuo mukanaan se että on tarjilla todella paljon valmiita ja ilmaisia moduleita.
...pakottaakaan:


http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2008/08/sananvapautta-ja-loukattua-kunniaa.html

Add your comment

Your name:
Your website:
Otsikko:
Comment:
  The word for verification. Lowercase letters only with no spaces.
Word verification:
July 2019
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Main page Contacts Search Contacts Search